• Loting Clubkampioenschappen Singel

  • 4e Piramide zondag 12 mei de uitslagen

  • Bardiensten Juni

Bardiensten

Bar en bardiensten
Als lid van tennisvereniging Quintus heeft men rechten, maar ook plichten. Eén van die plichten is het draaien van bardienst zoals in het huishoudelijk reglement is vastgesteld. Men doet één tot twee keer bardienst per jaar. Die bardiensten worden gedraaid in de avonduren en in het weekend overdag. Drie tot vier weken voorafgaande aan de maand waarin u bent ingedeeld ontvangt u per e-mail de lijst met bardiensten en het adres waar u de sleutel kunt halen en brengen, het sleuteladres. Bent u onverhoopt verhinderd op de datum dat u bent ingedeeld, dan dient u zelf voor vervanging te zorgen. U kunt de maandlijst gebruiken om te ruilen voor een bardienst op een andere dag in die maand. Het sleuteladres van de betreffende maand moet altijd van dat ruilen op de hoogte worden gesteld. De namen en telefoonnummers van de sleuteladressen vindt u voorin dit boekje. Voor de zomermaanden juli en augustus krijgt men de lijsten van beide maanden, zodat men gedurende de gehele vakantieperiode kan ruilen. Want ook in de vakantietijd blijft de Uithoek geopend. LET OP: wanneer u bardienst hebt, bent u altijd verplicht naar De Uithoek te komen. De bardienst is er ook ten behoeve van de jeu de boules (die verzorgt immers ook een deel van het jaar de bardienst t.b.v de tennis). Neem bij twijfel altijd contact op met het sleuteladres.

De bardienst op doordeweekse dagen begint het gehele jaar om 19:30 uur en duurt in principe tot 23:00 uur. Op dat tijdstip dient de baanverlichting uit te zijn. De barcommissie verwacht van u, dat u op tijd aanwezig bent op het tennispark.

In- en uitschakelen van de alarminstallatie.
Bij binnenkomst in het gebouw bevindt zich direct links achter de kantinedeur (dus niet de buitendeur) het bedieningspaneel van de alarminstallatie. Het enige wat u moet doen, is het intoetsen van een code en op ‘uit’ drukken. Deze code is aanwezig in de portemonnee die u bij het sleuteladres heeft gehaald. Dezelfde procedure geldt voor het verlaten van de kantine aan het einde van de bardienst (code intoetsen en op ‘aan’ drukken, de deur op slot draaien en gebouw binnen 30 seconden verlaten). Voor alle duidelijkheid: kleedruimten, toilet en gang staan niet op alarm, de bestuurskamer en de meterkast wel.

Verlichting.
De knoppen voor de baanverlichting bevinden zich in de voorhal direct naast de buitendeur. De knoppen voor de verlichting van de kantine bevinden zich achter de bar, naast het raam bij de keuken. Let erop dat alle verlichting uit is, wanneer u De Uithoek verlaat. Kleedkamers en toiletten zijn voorzien van bewegingssensoren.

Keuken en bar
In de keuken vindt u kop en schotels, lepeltjes en alle benodigde ingrediënten. Aan het einde van uw bardienst dient u ervoor te zorgen dat de koelkasten zijn bijgevuld; in de voorraadruimte achter de keuken kunt u alles hiervoor vinden. Achter de bar ligt een handboek met daarin de beschrijvingen hoe de verschillende apparaten bediend moeten worden. Mocht u er niet uitkomen of nog vragen hebben, schroom dan niet de aanwezige leden om hulp te vragen of contact op te nemen met het sleuteladres. Zorg ervoor dat de kantine inclusief de keuken en bar er weer opgeruimd en schoon uitziet voor volgend gebruik.

Cursus Instructie Verantwoord Alcohol schenken
Het volgen van een ‘Cursus Instructie Verantwoord Alcohol schenken’ door alle vrijwilligers die bardienst draaien is onderdeel van onze horecavergunning. Daarom het verzoek om deze cursus voorafgaand aan de eerstvolgende bardienst waarvoor je bent ingepland te volgen en het behaalde certificaat te mailen naar tvqledenadm@gmail.com .
De cursus neemt ongeveer een uur in beslag en je kunt deze op een moment dat het je zelf uitkomt volgen via onderstaande de link: https://vrijwilligerswerkacademie.nl/mod/page/view.php?id=105
Je zult dan eerst een account moeten aanmaken voordat je kunt starten met de cursus.

Mede door UW inzet kunnen we met elkaar veel sportief tennisplezier hebben.
Wij danken u alvast voor uw medewerking en wensen u een gezellige bardienst toe. Waarbij u niet op een ‘droogje’ hoeft te zitten; per bardienst zijn twee kopjes koffie en een consumptie voor rekening van de vereniging.