• Loting Clubkampioenschappen Singel

  • 4e Piramide zondag 12 mei de uitslagen

  • Bardiensten Juni

Tennisbanen

Kushion Kourt tennisbanen
Ons tennispark heeft hardcourtbanen, bestaande uit een betonnen ondergrond met een kunststof bovenlaag die in 2013 is vernieuwd.


Schoeisel
De toplaag is wel gevoelig voor zwarte zolen die strepen achterlaten en voor schoenen die niet geschikt zijn voor de tennisbaan. Bij dat laatste moet gedacht worden aan een grof profiel op de zool. Daar komen kleine gaatjes van in de baan die na verloop van tijd steeds groter worden en dan bijna niet meer zijn te repareren.

Advies over schoenen bij gladde banen

De eerste schoen die geschikt is bevonden, is de Estrella. Deze schoen is speciaal gemaakt voor een gladde ondergrond. Onze sponsor iTennis heeft na overleg met ons besloten om deze schoen ook in het assortiment op te nemen.

De tweede schoen die geschikt is bevonden, is de Gravier van Le CoqSportif. Deze schoen is verkrijgbaar bij Perry Sport.

Adres iTennis

Lierweg 61
2678 CT De Lier
Tel: 0174 761222


Zorg voor de banen
Er wordt  bijna iedere week met de zuiger over de banen gegaan en ook de toplaag wordt regelmatig hersteld. Verder wordt er onderhoud gepleegd aan de hekken en de naaste omgeving. Overigens is het beschadigen van de baan door er met het racket op te slaan – hoe begrijpelijk de frustratie soms ook kan zijn – uiteraard ook niet toelaatbaar.

Laten we met z’n allen er voor zorgen dat het park er prima uit blijft zien.