Welkom op de Jeugdafdeling van de Uithoek


Voor de jeugd- en juniorleden worden er het hele jaar door leuke toernooien en andere activiteiten georganiseerd.

Zo zijn er bijvoorbeeld uitwisselingen met andere tennisverenigingen, een ouder-kind toernooi en een invitatieweekend waarbij iedereen een vriendje of vriendinnetje mag meenemen.

Er kan ook tennisles gevolgd worden op de, over het algemeen, de dinsdagmiddagen. Dit is zeker een aanrader om de basisvaardigheden van het spel goed onder de knie te krijgen.

Onder het kopje ‘Tennislessen’ op deze site kun je hierover nog wat meer informatie vinden.

De kosten om voor een lidmaatschap bedragen € 40,- per jaar voor jeugdleden (nog geen 12 jaar op 1 januari) en € 50,- voor juniorleden (leden die op 31 december voorafgaande aan het verenigingsjaar de 12 jarige leeftijd hebben bereikt maar jonger zijn dan 18 jaar).

Eenmalige extra kosten zijn € 10,- borg voor een spelerspas en € 7,- administratiekosten voor de inschrijving.

Onder het kopje ‘Inschrijfformulieren jeugd’ kun je zien hoe je je kunt aanmelden.


Leuke Weetjes;

  •  Het tennis is ontstaan in Frankrijk en wordt zoals sinds 1873 gespeeld op de manier zoals we het nu kennen. De naam Tennis komt van het Franse woord “Tenez” wat vrij vertaald naar het Nederlands “Houd de bal” betekend.
  • Tennis speel je met twee personen, het enkel spel ook wel single genoemd, of met vier personen, het dubbelspel. Tennis is een van de weinige sporten waar mannen en vrouwen samen spelen. Dit komt voor in het gemengd dubbel ook wel de mixed dubbel genoemd. Een man en vrouw spelen dan samen tegen een ander koppel.
  • De tennisbaan bestaat uit twee  speelhelften gescheiden door een net. Elke van de speelhelften is verdeeld in drie vakken, een achter vak en twee service vakken.
  • Bij een stand van 15-0 zegt men ook wel fifteen love. De nul wordt als love uitgesproken. Deze term komt uit het Franse woord L oeuf hetgeen word verbasterd tot love.
  • Een stand van 40-40 wordt deuce genoemd. Dit komt ook weer uit het frans en is een verbastering van het woord deux le jeu wat beide aan het spel betekend.
  • De telling 15-30 40 heeft als oorsprong dat er om geld werd gespeeld. Elke punt moest worden betaald. De munteenheid was destijds 60 cent. waardoor het spelen om een kwartje 15 cent waard was. het volgende punt 30 cent en het volgende punt 45 cent. Dit laatste is weer veranderd in 40.