Clubkampioenschappen

Toernooireglement clubkampioenschappen TVQ 

 1. Voor de kampioenschappen mag in de A-klasse, in de B- klasse of in de C-klasse worden
  ingeschreven. Ook juniorleden vanaf 16 jaar kunnen zich inschrijven.
 2. Men moet beschikbaar zijn op zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur en op de avonden vanaf 19.00 uur. Men moet ook beschikbaar zijn voor de ¼, ½ en finale, die gespeeld worden vanaf de woensdagavond (enkel en mix) of vanaf de donderdagavond (dubbel) tot en met de zaterdagavond. Toegestaan (voor het enkelspel per persoon en voor mix per koppel) is om het eerste weekeinde twee dagdelen en door de week twee avonden op het inschrijfformulier als verhinderd aan te geven. In het eerste weekeinde wordt er zaterdagavond en zondagavond niet gespeeld. Bij te veel verhinderingen kan de toernooicommissie besluiten een deelnemer niet toe te laten tot het toernooi.
 3. Er wordt gespeeld in poules. Bij de inschrijving is er in principe een vrije keuze uit drie niveaus
  • De A-klasse, waarin de clubkampioen uit de meest sterke deelnemers wordt bepaald.
  • De B-klasse voor de deelnemers die het deelnemersveld in de A-klasse te sterk vinden.
  • De C-klasse voor overige deelnemers.
  Op basis van het aantal inschrijvingen wordt er in één, twee of drie klassen gespeeld en de
  toernooicommissie maakt een definitieve klasse- en poule-indeling, rekening houdend met de
  uitslagen en kampioenen van het voorgaande seizoen en de uitslagen van de piramidecompetitie.
 4. De deelnemer krijgt bericht over het tijdstip van de wedstrijden. Men dient ongeveer een kwartier voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn, of in geval van een plotselinge verhindering af te melden.
 5. In de poulefase wordt gespeeld om twee gewonnen sets. Bij de stand 1-1 in sets, wordt geen derde set gespeeld, maar een tiebreak. De winnende partij krijgt 2 punten, de verliezende partij 0 punten.
 6. In de ¼, ½ en finale wordt gespeeld om twee gewonnen sets, waarbij de derde set ook een volledige set is. Alle sets worden bij een stand van 6-6 door het spelen van een tiebreak beslist.
 7. Indien voor de finalewedstrijden (¼, ½ of finale) een deelnemer verhinderd is, wordt de inschrijver alleen tot de poulewedstrijden toegelaten.
 8. Als een deelnemer of een koppel een wedstrijd in de poulefase niet gespeeld heeft, kan die deelnemer of dat koppel niet door naar de ¼, ½ of finale.
 9.  Indien naar het oordeel van de toernooicommissie slechte weersomstandigheden optreden, kunnen wedstrijden worden uitgesteld of worden onderbroken.
 10. Het inschrijfgeld bedraagt €5 per persoon per onderdeel, te betalen voor de eerste wedstrijd.
 11. In gevallen waarin deze bepalingen niet voorzien, beslist de toernooicommissie.

De Piramidecompetitie reglementen

 • De competitie is voor seniorleden en juniorleden vanaf 16 jaar.
 • Er worden heren en dames enkel- en dubbelwedstrijden gespeeld.
 • De wedstrijden worden gespeeld volgens de regels van de KNLTB.
 • Een wedstrijd wordt gespeeld om 2 gewonnen sets. Bij de stand 1-1 in sets, wordt geen derde set gespeeld, maar een tiebreak. (Uitzondering hierop is de finalewedstrijd waar om 2 gewonnen sets wordt gespeeld.)
 • De eerste twee sets worden bij een stand van 6-6 door een tiebreak beslist.
 • De toernooicommissie deelt in eerste instantie de deelnemers in naar verwachte sterkte, rekening houdend met uitslagen van de clubkampioenschappen en de piramide van vorig seizoen.
 • De wedstrijden worden ingedeeld door de toernooicommissie.
 • Na iedere speelronde verandert de stand in de piramide, die het uitgangspunt vormt voor de volgende speelronde.
 • Op de geplande speeldagen en speeltijden van de piramidecompetitie kunnen vrijspelers geen aanspraak maken op de aangewezen banen, die gebruikt worden voor de piramidewedstrijden.
 • Als spelers een ingedeelde wedstrijd toch niet kunnen spelen, kunnen zij deze wedstrijd in onderling overleg op een ander moment spelen, zonder “vrij spelers” te benadelen. Zij dienen zich dus aan te passen aan het afschrijfreglement van Tennisvereniging Quintus.
 • De wedstrijden voor de nieuwe speelronde worden een week eerder op zaterdag ingedeeld. De uitslagen van de ingehaalde wedstrijden moeten dus op die zaterdag vóór 12.00 uur binnen zijn. Uitslagen sturen naar tvqtoernooi@gmail.com!
 • Om op de laatste Piramidecompetitiedag te kunnen strijden om de 1e plaats, moet de deelnemer in het seizoen minimaal 5 competitiewedstrijden hebben gespeeld.
 • Deelnamekosten 5 euro per persoon.