14 januari update

Het kabinet heeft vanavond aangekondigd dat een aantal versoepelingen mogelijk zijn. Het aantal besmettingen is nog erg hoog, maar de ziekenhuisopnames dalen. De roep om het heropenen van de sport en andere sectoren was groot deze week. Gelukkig heeft het kabinet hier gehoor aan gegeven. Sporten buiten  mag weer voor iedereen.  Onderlinge wedstrijden op de club zijn ook weer toegestaan, nog wel zonder publiek. De horeca blijft gesloten. De versoepelingen gaan zaterdag 15 januari in. Alle andere maatregelen blijven gelden tot en met 25 januari. Dan bekijkt het kabinet of de huidige maatregelen verder versoepeld kunnen worden.

Goed nieuws dus. Tennissen kan weer volop, ook dubbelen mag weer.  Sport en bewegen is van groot belang om fysiek en mentaal fitter en gezonder te leven. Juist nu, tijdens deze coronapandemie is het van groot belang om meer weerstand op te bouwen. We zijn blij dat de sportsector nu wordt gezien als essentiële dienstverlening, zodat de deuren van sportaanbieders open gaan en ook blijven. Iedereen kan weer sporten.

Tennis

Wat betekent dit voor tennis:

  • Buiten tennissen  is toegestaan, zowel vrij spelen als trainingen voor jeugd en volwassenen. Er geldt geen eindtijd meer en er is geen maximale groepsgrootte. Dubbelen is dus weer mogelijk en trainingen met bijvoorbeeld een groep van 6 of 8 personen mag ook.
  • Een mondkapje wordt geadviseerd bij het verplaatsen in het halletje voor iedereen vanaf 13 jaar. Bij het sporten mag het mondkapje af.
  • Onderlinge wedstrijden op de eigen vereniging zijn toegestaan. Zonder publiek.
  • Competities tussen clubs en toernooien zijn niet toegestaan.
  • Toiletten mogen open; bij het gebruik hiervan is een CTB (vanaf 18 jaar) en het dragen van een mondkapje (vanaf 13 jaar) verplicht
Dit is allemaal goed nieuws, laten we er ook verstandig mee omgaan en hou afstand, bij klachten blijf je thuis.
Helaas blijft de kantine tot zeker 24 januari gesloten!
Veel plezier!

23 december
TOCH ALLEEN SINGELEN
Helaas zijn de regels per 22 december aangepast wat betekent dat ALLEEN NOG SINGELEN mogelijk is op dit moment. Er mag dus NIET MEER gedubbeld worden. Uiteraard vinden wij dit ook erg jammer, maar laten we toch samen proberen hier zo snel mogelijk weer uit te komen. Neem dus je verantwoordelijkheid en houd je aan de maatregelen. Verder geldt: geen fysiek contact, ga niet samen op het bankje zitten, geef geen high fives en wissel niet van baanhelft en ook mag er maar 1 persoon tegelijk in het halletje. Voor meer informatie over de maatregelen volgt hier de link.

 


(rectificatie van 18 december)

dankzij een oplettend lid van onze vereniging is er naar voren gekomen dat er wel gedubbeld mag worden als de juiste maatregelingen maar in acht worden genomen.
  • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis en padel met 2 volwassenen blijft dus mogelijk en kan veilig op 1.5 meter afstand. Twee groepen (koppels) moeten elkaar voldoende afstand geven. Dubbelen is ook mogelijk als spelers 1.5 meter afstand tot elkaar en tot het andere koppel op de baan houden. Verder geldt: geen fysiek contact, ga niet samen op het bankje zitten, geef geen high fives en wissel niet van baanhelft.
De  maatregelingen zijn in de volgende link terug te vinden.

(Bericht 18 december)

vanavond hebben we weer een corona persconferentie gehad.
Veel van de regels voor de tennis blijven (gelukkig) hetzelfde met dien verstande dat we alleen maar mogen singelen.
Volwassenen mogen met maximaal 2 personen om anderhalve meter afstand. Voor minderjarige geldt het niet. De tijdstippen zijn nog steeds van 05.00 – 17.00.
Helaas komt het rackettrekken van de woensdagochtend ook te vervallen.
We mogen nog wel blij zijn dat we nog kunnen tennissen zij het op een andere manier dan dat we gewend zijn.

(Bericht 15 december)

Hallo allen,

We hebben weer een persconferentie gehad en daar kwam uit dat (helaas) tot zeker 14 januari de kantine gesloten blijft en we niet in de avonden mogen tennissen.
Gelukkig kunnen we overdag nog wel tennissen. Hou daarbij wel de basismaatregelen in acht.

 

(Bericht 28 november)

Beste TVQ leden,

Afgelopen vrijdag 26 november heeft het kabinet in verband met de nog verder opgelopen besmettingscijfers de coronamaatregelen wederom aangescherpt. Helaas hebben deze ook ingrijpende consequenties voor ons als tennisvereniging.

Vanaf vandaag, zondag 28 november, tot (voorlopig) 19 december is besloten dat sportlocaties nog maar geopend mogen zijn tussen 5.00 en 17.00 uur. Dus de komende 3 weken mag er na 17.00 uur niet meer getennist worden op TVQ.

Het is erg jammer en maakt het er allemaal niet leuker op. Maar wij hopen op jullie begrip en rekenen op jullie medewerking om de maatregelen na te leven. Naast de basisregels geldt dit ook nog steeds voor de regels uit de e-mail van 13 november.

Hou vol en blijf gezond namens het bestuur van TVQ!


(bericht van 13 november)

Beste TVQ leden,

Zoals wel bekend is, heeft het kabinet in verband met oplopende besmettingscijfers de regels rondom het Coronavirus per zaterdag 6 en 13 november aangescherpt.

Gelukkig kunnen we allemaal blijven tennissen, met of zonder coronatoegangsbewijs (CTB). Ook kunnen we allemaal zonder controles het sportpark van Quintus binnenkomen, maar alleen om te gaan sporten, publiek is voorlopig niet meer welkom. We adviseren iedereen echter sterk om niet te gaan spelen bij eventuele griepklachten.

Voor onze kantine en het terras zijn de regels helaas ook wel weer behoorlijk aangescherpt en moeten deze vanaf 20.00 uur dicht zijn. Dat betekent voor ons logischerwijs dat we de avonden volledig gesloten blijven en er geen bardienst is. Overdag zou het dus nog wel mogen, maar we hebben er voor gekozen om de bardiensten voor de weekenden ook te laten vervallen voor de komende weken.

Het rackettrekken op woensdagochtend, de ‘zondagochtend-groep’ en de jeu de boules kunnen overdag nog wel zelfstandig gebruik blijven maken van de kantine en het terras als dit voor hun gewenst is. Maar hierbij is het dan wel verplicht om over een geldig CTB te beschikken, hetzij op je mobiel met een Corona Check app, hetzij door een geprinte versie van je vaccinatiebewijs/testbewijs of QR code.

We zijn er mee bezig dat er binnenkort achter de bar een simpele mobiel beschikbaar is waarop de QR scanner is gedownload zodat de QR code gemakkelijk gecontroleerd kan worden. Deze is waarschijnlijk toch ook benodigd voor de periode erna wanneer de kantine weer open mag.

Hou in de kantine en op het terras zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.

Ook bij het gebruik van de kleedkamers en de toiletten is een CTB verplicht.

Voor de ruimte bij de afschrijfbox is een CTB niet verplicht en ook vrijwilligers zijn vrijgesteld van de verplichting van een CTB.

We hopen en verwachten dat iedereen meewerkt aan de correcte uitvoering van deze regels. Samen komen we er wel uit!

 

Het bestuur van tennisvereniging Quintus