Beste TVQ leden,

Afgelopen vrijdag 26 november heeft het kabinet in verband met de nog verder opgelopen besmettingscijfers de coronamaatregelen wederom aangescherpt. Helaas hebben deze ook ingrijpende consequenties voor ons als tennisvereniging.

Vanaf vandaag, zondag 28 november, tot (voorlopig) 19 december is besloten dat sportlocaties nog maar geopend mogen zijn tussen 5.00 en 17.00 uur. Dus de komende 3 weken mag er na 17.00 uur niet meer getennist worden op TVQ.

Het is erg jammer en maakt het er allemaal niet leuker op. Maar wij hopen op jullie begrip en rekenen op jullie medewerking om de maatregelen na te leven. Naast de basisregels geldt dit ook nog steeds voor de regels uit de e-mail van 13 november.

Hou vol en blijf gezond namens het bestuur van TVQ!


(bericht van 13 november)

Beste TVQ leden,

Zoals wel bekend is, heeft het kabinet in verband met oplopende besmettingscijfers de regels rondom het Coronavirus per zaterdag 6 en 13 november aangescherpt.

Gelukkig kunnen we allemaal blijven tennissen, met of zonder coronatoegangsbewijs (CTB). Ook kunnen we allemaal zonder controles het sportpark van Quintus binnenkomen, maar alleen om te gaan sporten, publiek is voorlopig niet meer welkom. We adviseren iedereen echter sterk om niet te gaan spelen bij eventuele griepklachten.

Voor onze kantine en het terras zijn de regels helaas ook wel weer behoorlijk aangescherpt en moeten deze vanaf 20.00 uur dicht zijn. Dat betekent voor ons logischerwijs dat we de avonden volledig gesloten blijven en er geen bardienst is. Overdag zou het dus nog wel mogen, maar we hebben er voor gekozen om de bardiensten voor de weekenden ook te laten vervallen voor de komende weken.

Het rackettrekken op woensdagochtend, de ‘zondagochtend-groep’ en de jeu de boules kunnen overdag nog wel zelfstandig gebruik blijven maken van de kantine en het terras als dit voor hun gewenst is. Maar hierbij is het dan wel verplicht om over een geldig CTB te beschikken, hetzij op je mobiel met een Corona Check app, hetzij door een geprinte versie van je vaccinatiebewijs/testbewijs of QR code.

We zijn er mee bezig dat er binnenkort achter de bar een simpele mobiel beschikbaar is waarop de QR scanner is gedownload zodat de QR code gemakkelijk gecontroleerd kan worden. Deze is waarschijnlijk toch ook benodigd voor de periode erna wanneer de kantine weer open mag.

Hou in de kantine en op het terras zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.

Ook bij het gebruik van de kleedkamers en de toiletten is een CTB verplicht.

Voor de ruimte bij de afschrijfbox is een CTB niet verplicht en ook vrijwilligers zijn vrijgesteld van de verplichting van een CTB.

We hopen en verwachten dat iedereen meewerkt aan de correcte uitvoering van deze regels. Samen komen we er wel uit!

 

Het bestuur van tennisvereniging Quintus