Beste leden,

Naar aanleiding van de berichten van de overheid het volgende.

Zoals jullie  waarschijnlijk hebben vernomen mogen we maandag 11 mei allemaal weer gebruik maken van de tennisbanen.

Om de richtlijnen van de overheid in acht te nemen komt daar wel wat voor kijken en doen we als bestuur een dringend beroep op uw persoonlijke verantwoordelijkheid deze zoveel mogelijk na te leven.

Corona maatregelen:

Zorg er dus voor dat de 1,5 meter afstand op het terras, bij het afhangen en tijdens het tennissen in acht wordt genomen. Wanneer iedereen zich goed aan deze afstand houdt is het wat ons betreft ook mogelijk om te dubbelen.

We hebben het terras zodanig ingericht dat er door een beperkt aantal mensen plaats kan worden genomen. Het is echter niet de bedoeling om hier lang te zitten, dus bij langere wachttijden graag zelf de afweging maken of dit wel verantwoord is of dat u beter op een ander moment kunt komen tennissen. We zullen de komende tijd onderzoeken of we het mogelijk kunnen maken om de banen vooraf te reserveren zodat we dit wachten volledig kunnen voorkomen. Ga meteen na het tennissen weer naar huis en blijf niet onnodig op het tennispark hangen.

De entree is slechts open voor bezoek aan het toilet en om af te hangen op het afschrijfsysteem. De douches en kleedkamers worden niet gebruikt.
Bij de entree van het afschrijfsysteem mag maximaal 1 persoon tegelijk komen, de overige spelers wachten buiten.

Zet tennistassen op de grond en niet op tafels of stoelen/krukken.

Gebruik eigen tennisballen en markeer deze.

Bij het wasbakje en bij het afschrijf systeem komen desinfecterende middelen te staan, maak daar gebruik van.

Tip: schrijf af door met de hoek van je pasje op het scherm te tikken, zodat het afschrijfsysteem zo min mogelijk met vingers wordt aangeraakt

We kunnen alleen dan blijven tennissen als iedereen zich eraan houdt, zodra het virus weer uitbreid kan het zomaar weer afgelopen zijn met ‘n balletje slaan. Houd je aan de algemene regels van 1,5 meter afstand, was zoveel mogelijk je handen en bij ziekte of verkoudheid BLIJF JE THUIS (ook als huisgenoten deze klachten hebben). Spelers boven 70 jaar en uit risicogroepen dienen zelf hun risico te analyseren of zij op buiten sportparken of in de openbare ruimte zich in groepen kunnen te begeven. Raadpleeg desnoods je huisarts;

Inmiddels zijn de tennislessen voor de jeugd weer begonnen waarbij de strikte regels nageleefd worden.

Helaas mag de kantine pas open vanaf 1 september, maar ook dan als het goed blijft gaan. Alle toernooien en wedstrijden gaan tot nader bericht niet door.

De bardiensten zullen dan ook vanaf die datum weer van start gaan, diegenen die aan de beurt zijn zullen vroegtijdig worden ingelicht.

De ALV die normaal gesproken op 25 maart had plaatsgevonden is door de regelgeving waarbij ten zeerste wordt afgeraden met groepen bij elkaar te komen nog niet gehouden.

Deze zal  tot nader bericht nog even in de ijskast moeten.

Wij weten dat dit alles nog verre van ideaal is, maar wij verwachten dat iedereen zich aan deze èn eventuele aanvullende regel houdt. Alleen dan kunnen we zorgeloos blijven tennissen en houden we Corona buiten de deur. En wie weet komen er later meer versoepelingen.

 

Hopelijk jullie tot zo ver te hebben geïnformeerd,

Namens het bestuur,

 

Frans van Meurs